Acompanyament psicoterapèutic d'adolescents i infantil

Què oferim?

  • Psicoteràpia infantil
  • Psicoteràpia per adolescents
  • Acompanyament familiar
  • Assessorament sobre temes de criança

Què és la psicoteràpia Infanto-juvenil?

La inf`ància és una de les etapes més importants del desenvolupament, ja que és en aquesta etapa on els nens i nenes descobreixen, creixen i aprenen cada dia. En aquest escenari d'aprenentatge constant, existeixen assoliments però també desafiaments, dificultats i dubtes. En aquest sentit, la psicoteràpia infantil se centra a acompanyar els processos de desenvolupament emocional, relacional i conductual orientada a treballar amb les dificultats emergents i preveure problemes de salut mental posteriorment. 

La psicoteràpia infantil és un tipus d'intervenció terapèutica que té com a finalitat principal potenciar el benestar emocional i social dels nens i les nenes. A l'Espai Créixer comprenem la psicoteràpia com un espai segur que acompanya i cuida els processos de trànsit pel creixement. En aquest acompanyament es considera tan crucial la feina amb les nenes i nens com amb els seus cuidadors, fent una feina conjunta que permeti mantenir tant a les criatures com als seus cercles propers. Així, la psicoteràpia es du a terme sota un enfocament sistemàtic relacional, amb orientacions d'acompanyament familiar des de la disciplina positiva i respectuosa.

¿Cóm és un procès de psicoteràpia amb criatures?

Un procés de psicoteràpia consta de tres moments: el primer té a veure amb el vincle, conèixer la família i establir els motius de per què han arribat a l'espai, que esperen i a on pot arribar la psicoteràpia. Després d'aquest procés de conèixer i valorar, té lloc la instància de la trobada on es cocreen els objectius d'un pla de tractament que ens permet tenir una guia per poder treballar. I en última instància, el procés pròpiament tal en funció dels objectius acordats, la coordinació constant entre la terapeuta i les famílies. 

Concretament, les sessions amb les criatures se centren a generar un vincle segur i de confiança que les permeti sentir-se còmodes en un noi espai per poder entrar en el seu món interior i relacional. Aquest vincle ens permetrà conèixer-nos i poder identificar quins són els llenguatges que el nen o nena utilitza per expressar-se i comunicar-se. És per això que la sessió acostumar a estar plena de jocs, contes, dibuixos i converses fàcils que fan que de manera curosa i propera podem connectar amb el seu món i acompanyar les dificultats que poden estar transitant. 

¿Quan portar un nen/a a teràpia?

Si ho has pensat i creus que li aniria bé, aleshores vine a veure'ns. Sempre és un bon moment per anar a teràpia. Acostumem a pensar que es necessari "estar malament" per buscar ajuda, però estar be no només significa ausència de malaltia, sinó trobar aquest benestar on la teva salut menta juga un paper crucial. 

  • Si notes que el teu fill té ganes de profunditzar i ser acompanyat en el seu procés de creixement personal perquè necessita un espai d'intimitat diferent dels que ja té, vine a teràpia!
  • Si notes que hi ha dubtes en la manera en com tu com a persona adulta estàs guiant el procés de creixement dels teus fills/filles, vine a teràpia! trobaràs un espai d'acompanyament i eines per poder fer aquest trànsit més amable. 
  • Si notes que el teu fill o filla té característiques personals que fan que el fet de transitar aquesta etapa estigui sent una mica difícil a nivell conductual, emocional o social, vine a teràpia! Trobaras en aquest espai un acompanyament per identificar aquestes característiques que poden estar interferint en el desenvolupament natural i en conjunt trobarem la forma d'acompanyar a continuar amb un adequat creixement. 

  • Si notes que el teu fill/a ha viscut alguna situació complexa a nivell personal, familiar o contextual i creus que podria haver significat un impacte a la seva vida, vine a teràpia! Trobaràs un entorn segur per poder elaborar les situacions difícils a les que moltes vegades ens enfrontem a la vida. Aquí trobaràs contenció i eines per poder sobreportar-les. 
  • Podriem descriure infinites situacions on considerem positiu contar amb un espai de psicoteràpia, però ho reduirem a plantejar que sempre és bo contar amb un espai i temps només per a tu. 

Els beneficis de la teràpia infantil són molt diversos. En aquest espai les criatures poden trobar noves formes d'expressió, conèixer el seu món emocional, practicar l'autoregulació emocional, aprendre a comunicar-se, desenvolupar habilitats socials, afrontar dificultats, millorar la seva autoestima, alliberar tensions i tenir l'oportunitat de conèixer i practicar eines per millorar el seu benestar emocional i social.

Si tens algun dubte, escriu-nos i t'acompanyarem amb molta cura i estima.

Vols rebre més informació?


Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona